Γεμιστά
Τι χρειαζόμαστε!
- 10 ντομάτες
- 300 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
- 1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα
- μπόλικος βασιλικός
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- Σκάβω τις ντομάτες και κρατάω την ψίχα, πετώντας όμως το σκληρό μέρος στο κέντρο. Περνάω την ψίχα από το μπλέντερ.
- Σε ένα τηγάνι σωτάρω το σκόρδο. Προσθέτω το χυμό από τις ντομάτες και αφήνω χωρίς καπάκι σε δυνατή φωτιά για 20' περίπου να γίνει πηχτή σάλτσα. Προσθέτω το βασιλικό και αλατοπίπερο.
- Στο μεταξύ έχω βράσει το ρύζι για 10' και το έχω σουρώσει.
- Ανακατεύω το ρύζι με τη σάλτσα και προσθέτω το τριμμένο τυρί. Γεμίζω τις ντομάτες και τις τοποθετώ σε ταψί. Ρίχνω από πάνω λίγο λάδι και λίγο νερό στο ταψί (περίπου 2 δάχτυλα νερό στο μπρίκι).
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για μια ώρα και κάτι.!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου