Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Μακαρονάδα με θαλασσινά.

χρειαζόμαστε.

1/2 κιλο σπαγγέτι

1/2 κιλο καλαμαράκια σε ροδέλες

1/2 κιλο γαρίδες

500 γρ φρέσκια τριμμένη ντομάτα

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο

ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 ποτηράκι λευκό κρασί

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαριζουμε το κρεμμύδι με το πράσο ελαφρώς.

Ρίχνουμε τα καλαμάρια και αφήνουμε να εξατμιστουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με λευκό κρασί.

Μολις εξατμιστεί το αλκοολ βαζουμε το χυμό ντομάτας, την πιπερια, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και αφηνουμε να δεσει η σαλτσα.

Στα 5 τελευταία λεπτά ριχνουμε και τις γαρίδες.

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα και σερβιρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου